lördag 26 juni 2021

Värme v/s kompression







Det har varit varmt i gamla Svedala. 

 Vi lyckades tydligen få hit värme från Spanien, tror jag att det var. 

Det blev fasligt varmt att bära heltäckande kompressionsbyxor då temperaturen utanför fönstret närmade sig 30° i skuggan. På vår altan, låg temperaturerna mellan 35° och 40° om dagarna. 

Jösses Amelia.

Jag längtade lite efter regnet då. Tänkte att det skulle bli lite svalare, fast det blev det inte. Ute blev det som i en fuktig bastu efter regnen. 


Jag har löst "problemet" värmen v/s kompression genom att bära knästrumporna de dagar som det varit så varmt att man mår illa. 

Så för att orka vara ute i värmen har vi varit passat på att befinna oss på den sidan av huset dit solen inte nådde. I vårt fall var det på baksidan på morgonen, som vetter mot väster. När solen kikade om hörnet runt 12 snåret, blev det för varmt på altanen. Då var det bara att ta sig in och spendera dagen inne med fläktarna på.

Hade vi tur kunde vi vara ute på framsidan en stund på eftermiddagen, kvällen.

Jag tycker ändå att det gått bra att bära kompression om dagarna.

Jag vet också att de gör en stor nytta.

Jag har två par kompressionsbyxor. De första är aningen större än de jag fick senast. Jag tycker jag märker stor skillnad när jag tog på mina först införskaffade byxor idag. Efter att ha burit de andra, tightare, i några dagar.

 De kändes för stora, som att de inte satt åt tillräckligt.

Skönt att märka att de gör skillnad i kroppen.


Ha det gott.

/Marie




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år, nya möjligheter

År 2023 tar sina första stapplande steg och jag hoppas att detta år är året då mänskligheten  börjar samarbeta för en bättre värld för alla....